Besplatna provera DPF-a

Dijagnostika i provera dpf-a je besplatna izmedju 9 i 10h radnim danima u prostorijama Bosch Car servisa „TIM AUTO“ koji se nalazi u našoj blizini: Stevana Filipovića bb, 11250 Železnik

Pozovite nas

Od početka našeg poslovanja 2012. godine uspostavili smo uspešnu saradnju sa mnogim servisima širom Srbije i Beograda.

2014. godine smo počeli da saradjujemo sa Bosch car servisom „TIM AUTO“ koji se nalazi u našoj blizini. U SARADNJI SA NJIMA NUDIMO VAM  KOMPLETNU USLUGU: DEMONTAŽU, MONTAŽU, ADAPTACIJU PARAMETARA I BRISANJE GREŠAKA NAKON ČIŠĆENJA DPF FILTERA!

Besplatna provera dpf-a

Delovi motora koji utiču na rad i dugovečnost dpf filtera su: dizne, turbina, egr, hladnjak egr-a, interkuler, crevo interkulera, AdBlue (ukoliko je pre dpf-a), aditiv (kod vozila sa Peugeot, Citroen motorima), grejači, relej grejača…. Zavisno od marke vozila i godine proizvodnje postoje uslovi koji moraju da se ispune kako bi samostalna regeneracija dpf-a bila uspešna. Ispravnost delova koji utiču na to je izuzetno bitna.

Kvalitetna dijagnostika i provera dpf filtera i sistema koji utiču na njegov rad je 50% rešenje problema ukoliko on postoji.

Besplatna provera dpf-a
Besplatna provera dpf-a

Pored očitavanja grešaka proveravaju se svi parametri koji su vezani za rad dpf filtera. Diferencijalni pritisak koji označava razliku ulaznog i izlaznog pritiska na filteru, količina pepela u dpf-u, količina gareži. Koliko često je vozilo samo vršilo regeneracije, da li su one bile uspešne, da li postoji problem sa ubrizgavanjem goriva, da li turbina puni kako treba… 

Ukoliko ustanovimo da postoji još nešto što direktno utiče na rad partikularnog filtera potrebno je i to rešiti ukoliko se on čisti kako bi mu se produžio radni vek.

Pored dijagnostičke provere vršimo I proveru fizičkog stanja dpf filtera. Ovde možemo da utvrdimo da li je dpf pretrpeo neku vrstu oštećenja i nije moguće problem rešiti njegovim čišćenjem. Oštećenja najčešće nastaju:

Kada vozilo samo često ulazi u regeneracije, kada se često rade softverske regeneracije, a dpf je previše zapušen. Kada sami pokušavate da dužom vožnjom u većem broju obrtaja otpušite dpf filter. Ukoliko se u njegovom čišćenju koriste razne hemije, voda pod pritiskom, kiseline…. Neke od ovih stvari su dobre kao preventiva kako ne bi došlo do zapušenja partikularnog filtera. Na žalost kao krajnja solucija mogu da budu pogubne i da mu poprilično skrate radni vek.

Besplatna provera dpf-a

NAPOMINJEMO DA U SARADNJI SA BOSCH CAR SERVISOM „TIM AUTO“ NUDIMO BESPLATNU DIJAGNOSTIKU I PROVERU DPF FILTERA, ČIME MOŽETE DA IZBEGNETE NEŽELJENE TROŠKOVE POPRAVKE VAŠEG VOZILA, A PROBLEM REŠITI NA NAJJEFTINIJI I NAJKVALITETNIJI NAČIN.

Zakažite termin

Popunite formu a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Kontakt informacije
Podaci o vozilu
Preferirani datum i vreme zakazivanja